Geçmişin Efendileri

Geçmişin Efendileri
İlân-ı Aşk

30 Haziran 2014 Pazartesi

Sevmişiz vesselam...

Twitter Günlüğü...
Twitter'da uzun zamandır yazıyorum. Son zamanlarda sosyal medya kanallarında farklı etiketlerle insanlar çıkmaya başladı. Bunlara "fenomen" diyorlar. Benim anladığım tabirle izleyici sayısı yüksek olanlar. Twitterda o kadar yazı yazmamıza rağmen izleyici sayımızın tanıdıklar haricinde çok fazla olmaması kafamı kurcaladı. Bu insanlar ne yapıyorlar da bu kadar ilgi çekebiliyorlar?

Enteresan tipler var. Araştırıldığında herkesin dikkatini çeken bazı özellikleri var.
Mesela saçma sapan şeyler yazsalar da izleyicileri sürekli reetweed yapıyor, ya da favorilerine ekleyebiliyor. Bazı ünlü siyasi ya da sanatçılara sataşmalarıyla ön plana çıkmış fenomenler de var. Bu konuyla ilgili ufak bir araştırma sunuyorum. Okumak isteyenler buyursun...

1-Özgün olmak lazım:
Mutlaka twitterda bir duruş sergilemek gerekiyor. Başkalarının twitlerini çalmadan,kendi cümlelerimizle yazılar yazmalıyız.
2-Kişisel twit atmamak gerekiyor:
Twitter büyük bir alem. Büyük düşünüp, kendi kendimize köşe kapmaca oynamadan ilerlememiz lazım.
3-Trend Topicleri izlemek:
# ile başlayan hastanglara rağbet etmek,katılmak,fikir sunmak gerekiyor.
4-Gündemi Yakalamak
Siyaset,sanat,spor,dünya gündemi vs. haberlerden uzak kalmamak lazım. Bu tip güncel haberlerden bi haber olunduğu zaman insanlar takibi bırakıyor.
5-Gün içinde tweet sayısını belirleme:
Bir günde en az 10-15 adet tweet atmak gerekiyor. Belli bir sayıyla devam edildiği zaman takipçiler takibi bırakmazlar,yazacaklarını merakla beklerler.
6-Ünlü isimleri takip etmek:
Sosyal medyada bazı ünlü isimler twitter gibi mecraları çok sıklıkla kullanıyor. Bu isimleri belirleyerek,onları takip etmek ve gönderilerine cevap vermek gerekiyor.
7-İletişime Açık Olmak
Bizi takip edenlerin yazdıklarını boş geçmemek gerekiyor. Yeri geldiğinde onlardan gelen sorulara cevaplar vermek,hatta bazen sizlerin de onlara sorular sorması gerekmektedir.
8-İlginç Bilgiler Paylaşımı
Gündemi takip ederken, izleyicilere hiç kimsenin henüz bilmediği, ya da çok az bildiği bilgileri sunmak gerekiyor. Orijinal,kimse tarafından bilinmeyen,gerçek bilgiler paylaşılırsa daha çok ilgi çekilir.
9-Duygusal Olmak
Twitter aleminde çok fazla kırık kalpli insan var. Yazdıklarımızın duygusal içeriği o insanların da duygularına tercüman olmalı. Duygusal yazılar büyük bir kesimin ilgisini çekiyor. Ve hatta o kesim tarafından retweet ve favori olabiliyor. Dikkatli,özgün sözlerle bu kesime de hitap etmek gerekiyor.
10-Spamlara Dikkat
Otomatik cevaplar veren sitelere üyeysek eğer, bu sitelerin gönderdiği spamlara çok dikkat etmek lazım. Çünkü reklam, ya da spam içeren yazılar takipçileri soğutmaya ve kaçırmaya birebirdir.

Sonra bu takipçiler nereye kayboldu,kavimler göçü mü oluyor diye kendi kendinizi yemeyin.
Hadi bana eyvallah. Ben de bir gün fenomen olursam, bu yazdıklarımı uyguladığım içindir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder